De classificatie van de veiligheidscamera

August 17, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over De classificatie van de veiligheidscamera

Er zijn teveel classificatienormen voor veiligheidscamera's. Als de normen te onbelangrijk zijn en de classificatie te fijn is, zullen vele camera's in verschillende classificaties tegelijkertijd verschijnen, wat niet bevorderlijk is voor het begrijpen van het volledige systeem van de veiligheidscamera als geheel. Volgens mijn eigen die ervaring, met de classificatienormen wordt gecombineerd van de industrieleiders zoals Hikvision, Dahua, Uniview, As, enz., is de classificatie als volgt:

 

01 Videooutputsignaal

Voor veiligheidscamera's, gaat het licht door de lens over en bestraalt op de sensor van de beeldsensor binnen de camera. Op dit ogenblik, is het nog een analoog signaal, dat in een digitaal die signaal door A/D wordt omgezet, door ISP of DSP wordt verwerkt, en toen output videosignaal. Vóór output, als D/A-de omzetting opnieuw wordt uitgevoerd, d.w.z., wordt het digitale signaal omgezet in een analoog signaal voor output. Dit soort camera wordt over het algemeen genoemd een analoge camera. De gemeenschappelijke zijn cvbs analoge standaard (fundamenteel geëlimineerde) definitiecamera's, XVI/TVI/CVI/AHD en andere high-definition analoge camera's. Als de directe output een digitaal signaal is, wordt het genoemd een digitale camera. Bijvoorbeeld, is een SDI camera een digitale camera, die vaak in videoconferenties wordt gebruikt. Volgens het transmissietarief, kan SDI in BR-SDI, hd-SDI en 3g-SDI worden verdeeld. Over het algemeen, is de SDI camera voor veiligheid wordt gebruikt hd-SDI of 3g-SDI die.

In het derde geval, om de overgebrachte hoeveelheid gegevens te verminderen, wordt het digitale signaal gecodeerd en volgens een bepaalde methodenorm (zoals H.264, H.265, H.266) en toen output samengeperst. Deze camera is een netwerkcamera.

 

Verschijning 02

Volgens shell van de camera, kan het in bouten, vaten, hemisferen, ballen, PTZs, enz. worden verdeeld.

De zogenaamde bout, ook telefooncelcamera, kijkt als een doos, en kan met a.c. /CS interfacelens zonder extra vullingslicht worden uitgerust. De diverse interfaces van de camera zijn over het algemeen bij het achtergedeelte. Indien geïnstalleerd in een openluchtmilieu, vereist deze camera een extra beschermende dekking. De buiscamera, verwijst over het algemeen naar infrarode jachtgeweercamera, lens, vult het infrarode of witte licht licht, de camera zelf samen wordt gecombineerd, kan de verschijning het beveiligingsniveau van IP66 bereiken die, wordt IP67, de diverse interfaces van de camera opgelost door de staartlijn bij het achtergedeelte, algemeen in een openluchtmilieu wordt gebruikt. Geschikt voor muursteun of het hijsen, komen sommige trommelmachines met het opzetten van steunen. In één of andere installatie is de milieu's, zoals het plafond niet geschikt voor de installatie van kanon-type en vat-type camera's, moet een koepelcamera worden gebruikt op dit ogenblik om plafond of ingebedde installatie op het plafond te vergemakkelijken. De interne structuur van de camera, de functie van de koepelcamera en de vatcamera zijn precies hetzelfde. Combineer de camera, helt over pan/die de camera om controleren op en neer te roteren, en extra vul lichten, enz., en zet hen in sferische shell. Dit soort camera wordt over het algemeen genoemd een sferische camera. Naast de functies van algemene camera's, steunt de koepelcamera ook PTZ, d.w.z., horizontale omwenteling (Pan), verticale omwenteling (Schuine stand), van het lensgezoem, het concentreren zich (Gezoem) en andere functies om 360 graad in alle richtingen, lange afstand te bereiken Geen dode hoek controle. De koepelcamera is uitgerust met verschillende het opzetten steunen, die muursteun, plafondsteun of ingebedde steun kunnen steunen. Als een camera met PTZ-functie geen extra sferische beschermende dekking heeft, wordt de camera direct geplaatst op de pan/de schuine stand van PT, wordt zulk een camera genoemd een pan-schuine standcamera. Behalve de verschillende verschijning, zijn anderen precies hetzelfde als de koepelcamera. Het voordeel van deze verschijning van de camera is dat het geschikt om op een horizontaal platform, zoals het dak van een auto, en diverse het werkconsoles is worden geplaatst.

 

03 pixel/resolutie

Of het een netwerk, een analogon, of een digitale camera, het is kan volgens de pixel en de resoluties worden geclassificeerd het steunt. Van standaarddefinitiecamera's met honderden megapixels aan 12 miljoen 4K-resolutiehd camera's

Algemene standaarddiedefinitiecamera, als het, wij afhalen het cvbs of 960H-camera direct analoog is, niet direct door pixel wordt genoemd. Als het een netwerk is, wordt het direct genoemd een standaarddefinitie of BR-camera. 720 resolutie, wordt en die boven megapixels direct genoemd met pixel/resolutie. Bijvoorbeeld, is 1 miljoen, 2 miljoen, 3 miljoen, 5 miljoen, 8 miljoen, 12 miljoen, indien genoemd na de resolutie, het 720P, 1080P, 4K, of HD, FHD, UHD.

 

04 vul licht

De camera is in de loop van de dag een kleurenbeeld. In het milieu waar het omringende licht bij nacht zeer zwak of volledig donker is, moet het een vullingslicht aan beeld gebruiken. Natuurlijk, kunnen sommige camera's, zoals ster-vlakke degenen, kleurrijke videobeelden nog voorstellen zolang er zwak licht is. Naargelang extra vul is het licht nodig, kunnen de camera's in infrarode camera's (die verder in 850 NM-infrared en 940 NM-infrared) worden verdeeld kunnen worden verdeeld, vult het witte licht lichte/warme lichte camera's, en de camera's van de sterrelicht volledig-kleur.

 

05Special doel

In sommige explosie-naar voren gebogen gelegenheden en milieu's, zoals olieraffinaderijen, worden de transmissie van het pijpleidingsgas, olie en gas de exploratie, de mijnbouw, enz., evenals de oceanen, de schepen en andere hoogst corrosieve die milieu's zoals speciaal zout, zuur en alkali, de camera van buitenmateriaal wordt gemaakt gebruikt voor explosiebestendig en anticorrosief.

 

Gebied 06 van gebruik

Met de ontwikkeling van spaandertechnologie, softwaretechnologie, netwerktechnologie, enz., hebben de veiligheidscamera's zich geleidelijk aan van het professionele gebied aan de gewone burgerlijke markt bewogen, en more and more camera's van huiswifi zijn duizenden huishoudens ingegaan. Volgens de verschillende gebieden van gebruik, kunnen de veiligheidscamera's in professionele gebieden en gewone huishoudens worden verdeeld. De gewone huiscamera's steunen het distributienetwerk van WiFi, TF kaart of wolkenopslag, hoofdzakelijk eenvoudige AI functies (zoals humanoidopsporing, stemalarm, enz.), mobiele toepassingbeheer, enz.

 

Speciale scène 07

Voor verschillende scenario's en controledoeleinden, moeten wij camera's met verschillende functies kiezen. Bijvoorbeeld, voor parkeerterreinen, worden de camera's van de nummerplaaterkenning vereist. In termen van intelligent vervoer, is het noodzakelijk om intelligente vervoerscamera's met functies zoals onwettige vangst, nummerplaaterkenning, en de statistieken van de verkeersstroom te gebruiken. Er zijn ook industriële camera's die machineerkenning, camera's steunen die aantal steunen en statistieken, videoconfererencamera's, thermische weergavecamera's, camera's onder ogen zien die brede dynamische/sterke lichte afschaffing steunen, en mini/speld voor speciale gelegenheden (zoals bankatm machines). Gatencamera's, wearable camera's voor mobiele wetshandhaving.

 

08 Videooutputinterface

De camera's kunnen in deze types volgens de videointerface van de signaaloutput worden geclassificeerd.

BNC-interface

Hoofdzakelijk gebruiken de analoge camera's, zoals de camera's van cvbs/960H, van AHD/CVI/TVI/XVI, van enz. SDI over het algemeen ook BNC-connectoren aan output digitale signalen.

RJ45-netwerkhaven

Gewoonlijk een webcam.

HDMI

De digitale camera's, zoals SDI camera's, kunnen output videosignalen direct door HDMI. Alvorens te coderen, kan de netwerkcamera ook output digitale videosignalen direct door HDMI.

seriële poort

De videosignalen zijn output door seriële poorten, zoals rs-485, 232, en TTL-interfaces. Over het algemeen, wordt deze camera meestal gebruikt voor het dokken van met andere hardwareapparaten, zoals industriële controle, elektromacht, watermilieubescherming milieu controlemateriaal, wetshandhaving en forensische geneeskundemateriaal, enz.

USB

De camera met USB-interface is eigenlijk een soort periodieke camera, die in een afzonderlijke categorie hier verdeeld is. Het is bedoeld om naar de camera te verwijzen die aan de computer door de USB-interface wordt aangesloten en videobeelden in de computersoftware kan verzamelen. Het kan over het algemeen voor videopraatje en videoconferentiefuncties op computersoftware worden gebruikt.

Vezelhaven

De netwerkcamera, met een optische vezelinterface, brengt videosignalen die door optische vezel over, de behoefte aan extra stappen elimineren om optische vezelzendontvangers te vormen.

Luchtvaartschakelaar

Dit type van camera wordt hoofdzakelijk gebruikt in voertuigen. Diverse kabels zoals video en macht worden verzameld samen om een onafhankelijke interface te vormen, die gemakkelijk is te stoppen en af te sluiten, en stabiel en betrouwbaar is.

 

Lens 09

Volgens het gebruikte type van lens, kan het aantal lenzen de veiligheidscamera als dit classificeren: Natuurlijk, volgens de opening van de lens, kan het ook in vaste openingslens, handopeningslens, en automatische openingslens worden verdeeld. De autoiris kan ook in gelijkstroom-de lens van de aandrijvingsiris, de videolens van de aandrijvingsiris, p-Iris lens, i-CS lens etc. worden verdeeld.

 

10 signaaltransmissie

Volgens de gebruikte transmissiemethode en transmissie het middel, kunnen de veiligheidscamera's in coaxiale videolijntransmissie, verdraaide paartransmissie, de transmissie van de machtslijn, optische vezeltransmissie, WiFi-transmissie, 4G-transmissie, enz. worden verdeeld.

Men zou moeten opmerken dat met behulp van wat materiaal van de omzettingstransmissie, zoals coaxiale netwerkzenders, de coaxiale videokabels kunnen worden gebruikt om de signalen van de netwerkcamera over te brengen. Op dezelfde manier met behulp van verdraaide paarzenders, kan een paar van 2 berg-vastgelopen kabels ook worden gebruikt om analoge camerasignalen over te brengen. Met de hulp van de overeenkomstige zenders van de machtslijn, kunnen de signalen van de netwerkcamera of de analoge camerasignalen over de machtslijn worden overgebracht.

 

11 macht

De camera's gebruiken verschillende voedingen, algemeen gebruikt is AC24, DC12, DC5V enz. Volgens de verschillende gebruikte krachtbronnen, kunnen de zonne-energie of de batterijen, 18650 batterijen, enz. ook worden gevormd om de camera aan te drijven.

 

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Ms. Elaine
Tel. : +8613530036550
Fax : 86-755-2782-1680
Resterend aantal tekens(20/3000)